Smide Stockholm

Smide i Stockholm

Behöver du hjälp av ett företag som är specialiserade på stålsmide? Vår personal är välutbildad och har alla nödvändiga certifikat som krävs av en smed. Vi använder oss att marknadens bästa maskiner och verktyg för bästa resultat.

Fastigheter och industribyggnader har generellt en stark bärande stomme av stål. Ett antal profilrör och balkar av stål finner man också i de flesta av dagens hus. Det ställs med all rätt höga krav på stålarbeten. När det gäller byggnadssmide så måste man följa ett omfattande regelverk. För det första måste stålstommen vara CE-märkt, och alla stålbalkar och svetsarbeten ska vara noga kontrollerade och dokumenterade.

Vissa smidesarbeten kan vara i avväxlingar i murverk i byggnader. Företag med expertis inom smide kan även förstärka hus och byggnader med nya balkar och profiler. Ordet "smide" kommer från det gamla ordet smidja som betyder händighet. 


smed  Stockholm

Viktigt med säkerheten

Stålkonstruktioner är mycket hållbara och har lång livslängd om arbetet gjorts på ett korrekt sätt. Men det kräver också att man ser över dem med jämna mellanrum och undersöker svetsningarna och eventuella rostangrepp.

När vi arbetar utgår vi alltid från gällande branschregler och säkerhetsföreskrifter. Om man är det minsta osäker på någon stålkonstruktion eller ståldetaljer bör man omgående kontakta en smed för besiktning.

Kunden i fokus

Vår långa erfarenhet i branschen har gjort att vi förstår vikten av att sätta kundens behov och ideér i främsta rummet för att kunna leverera förstklassiga tjänster. Flexibilitet är viktigt för att bemöta förändringar gällande miljö och materialutveckling. När du anlitar oss för arbeten inom smide i Stockholm så garanterar vi ett väl utfört arbete.

 

bild

Hur framställs stål?

När man framställer stål behövs järnmalm, kol och legeringsämnen. Efter färdig legering blir materialet formbart vid både i kallt tillstånd och vid upphettning. Det krävs mycket energi vid framställningen då man i vissa fall behöver värma upp stålet vid legeringen till upp till +1000 °C. 

Även ämnen som krom, molybden och vanadin kan förekomma för att beroende på vilka egenskaper man vill uppnå. Men har hittat tecken på att man framställt en variant av stål redan på 1100-talet f.Kr.

Svenskt stål

Den moderna stålproduktionen fick fart på allvar när man införde elektroniska masugnar och elektrostålugnar i början på 1900-talet. Svenskt stål är välkänt i världen för att man fokuserat på specialisering inom olika marknadsnischer. Svensk stålproduktion är också effektiv och miljösmart om man jämför med andra länder. Sverige exporterar idag stål till omkring 150 länder.

Ta kontakt med oss via formuläret så diskuterar vi dina behov och återkommer med en åtgärdsplan och ett offertförslag. 

När du behöver hjälp med smide